به عنوان خبرنگار، چگونه باید بی‌طرفی خود را در شبکه‌های اجتماعی در هنگام تعامل با مخاطبان حفظ کنیم؟

شبکه‌های اجتماعی مرز میان محتوای شخصی و حرفه‌ای را مخدوش می کند. این مطلب به این موضوع می پردازد و می پرسد که خبرنگاران چگونه از راه سیاست می توانند در شبکه‌های اجتماعی با مخاطبان تعامل کنند و هم‌زمان بی‌طرفی‌شان را حفظ کنند.
شبکه‌های اجتماعی عملا تبدیل به یک منبع حرفه‌ای شده اند که برای خبررسانی هم مورد استفاده‌ی بسیاری از خبرنگاران قرار می گیرد که از این راه گزارش‌های خود را تبلیغ می کنند و گاه حتی از این راه خبررسانی می کنند. اما مهم آن است که خبرنگاران بی طرفی خود را به ویژه هنگام بحث پیرامون سیاست و موضوعات جاری حفظ کنند.

شنون مک‌گرگور، استاد ارتباطات سیاسی در دانشگاه یوتا می گوید که به عنوان قانون کلی، استفاده از دشنام یا کلمات و ادبیات موهن در نوشتار در شبکه‌های اجتماعی، به ویژه برای خبرنگاران، بسیار نکوهیده است.
با این وصف، خبرنگاران هم انسانند و ممکن است زمانی دچار خدشه در بی طرفی شوند یا اشتباه کنند اما مشکل آن است که بیش از افراد عادی مورد ملامت قرار می گیرند.

اما بی‌طرفی هم‌چنان در بسیاری از نشریات مطرح است و به این دلیل است که نهادهایی از قبیل نیویورک تایمز، رادیو دولتی آمریکا، بی بی سی، رویترز، و دیگران، سیاست‌هایی را برای پیش‌گیری از این نوع رفتارهای خبرنگاران‌شان اتخاذ کرده اند و در این راستا تدابیری اندیشیده اند.

آنتونی آدورناتو که استاد دانشگاه ایتاکای آمریکاست و تخصص‌اش خبرنگاری شبکه‌های اجتماعی است، می گوید مهم است که خبرنگاران اخلاق حرفه‌ای خود را به شبکه‌های اجتماعی نیز تعمیم دهند و نظرات شخصی و سیاسی خود را حتی در حساب‌های شخصی شبکه‌های اجتماعی‌شان منعکس نکنند و این را حتی را روی توییت کردن هم در نظر داشته باشند و در دنبال کردن افراد یا حساب‌های شبکه‌های اجتماعی هم بی طرفی، انصاف، و شنیدن حرف هر دو سوی جریان را در نظر داشته باشند و اِعمال کنند.

پژوهشی از سال ۲۰۱۳ نشان می دهد که تعداد بسیار کمی از خبرنگاران عقاید شخصی خود را در شبکه‌های اجتماعی مطرح می کنند و فقط دوازده درصد از مجموع خبرنگاران فعال در شبکه‌های اجتماعی ممکن است چنین مرزهایی را مخلوط یا خدشه دار کنند.
یک راه دیگر فعال بودن و تعامل با مخاطبان شبکه‌های اجتماعی آن است که خبرنگاران در حال تهیه‌ی گزارش یا انجام تحقیق برای تهیه‌ی آن، مطالبی را که تازه به آن‌ها برخورد می کنند یا اطلاعات جدیدی را که به دست می آورند، با مخاطبان در میان می گذارند.

Comments (0)
Add Comment