Take a fresh look at your lifestyle.

آموزش فیلمبرداری حرفه ای با موبایل با تمام نکات و ریزه کاری ها

اگه صاحب کسب و کار اینترنتی هستی و توی سوشال مدیا فعالیت داری، نکات این مطلبو به هیچ وجه از دست نده که قراره با به کار گرفتن این نکته ها، تبدیل به یه فیلمبردار حرفه ای بشی که به نکات فیلم برداری تخصصی با موبایل مسلطه…

امروز با پیشرفت تکنولوژی و روند سریع پیشرفته شدن موبایل ها، اغلب با قابلیت ها و کیفیت بالای دوربین های تلفن های همراه آشنا هستیم. همینطور میشه گفت زندگی اکثرمون با فضای مجازی ارتباط مستقیم داره و چه صاحب کسب و کار باشیمو چه تفننی از فضای مجازی استفاده کنیم، بلد بودن اصول فیلمبرداری خوب و حرفه ای به قدری میتونه ما رو پیشرفت بده که باور کردنی نباشه!

تکنیک های فیلمبرداری ای که امروز استفاده میشه طبیعتا با روش های سال های پیش فرق میکنه و چشم های بیینده به شکل های جدید تری از ویدیو عادت کرده و میپسنده.

چطور میتونیم با موبایل فیلمبرداری حرفه ای و متفاوتی انجام بدیم؟

حتما تا به حال تجربه کردین که وقتی به جای جدیدی میرید، محو جذابیت های اونجا بشید. یا اگه طعم متفاوتی رو امتحان میکنید واستون فوق العاده لذتبخش باشه! توی تصویر برداری مدرن هم همین احساس حاکمه. شما وقتی به حالت عادی فیلمبرداری میکنید، دقیقا دارید تصاویری رو ثبت میکنید که مردم توی حالت عادی با چشم هاشون اونو میبینن. اما توی فیلمبرداری مدرن، به شکلی این کار رو انجام میدیم که تو حالت عادی نشه به اون صورت اطرافو دید! این ساده ترین تعریفیه که از یک فیلمبرداری حرفه ای میشه ارائه داد.

نکات مهم هنگام فیلمبرداری با موبایل

نیت ما بیان کردن ساده ترین و کاربردی ترین نکاتیه که برای فیلمبرداری به کارتون میاد. بنابراین ممکنه پیش پا افتاده ترین نکات که بهش کم توجهی میشه رو هم مرور کنیم و از نو یاد بگیریم.

لنز دوربین موبایلت تمیز تمیز باشه!

شاید بعضی وقتا اینقدر به لنز کثیف و تار عادت کرده باشیم، که متوجه این نکته ی ساده نباشیم. بهترین وسیله برای پاک کردن اصولی لنز دوربین، دستمال عینکه. اگه یه تصویر با کیفیت واقعی دوربینتون میخواهید، به هیچ وجه لنز موبایلتون رو با تیشرت، دستمال کاغذی، حوله یا وسایل دیگه پاک نکنید. یه بار دستمال عینک رو امتحان کنید و متوجه تغییر کیفیت تصویرتون بشید.

موبایل رو افقی بگیرید!

از هر سوژه ای که فیلمبرداری میکنید موبایل رو از حالت عمودی به افقی تغییر بدید. چشم انسان با حالت عریض تصاویر، احساس راحتی بیشتری داره و تصویر افقی جذابیت دیداری اون فیلم رو دو چندان میکنه.

دیتیل شات بگیرید!

یعنی اینکه محیط اطرافتون رو خوب بررسی کنید و به سراغ قسمتی برید که جزئیات زیبای بیشتری داره یا اینکه تکه از طبیعتِ هرچند کوچیکِ اطرافتونه. از این قسمت، تصویر خیلی نزدیک بگیرید و بین فیلم نهایی تون قرارش بدید. این کار، فیلم شما رو خیلی دیدنی تر میکنه

از تغییر فوکوس استفاده کنید!

موقعی که فیلمبرداری میکنید، بهتره که اول روی موضوعی فوکوس کنید و بعد با یه تاچ یا لمس ساده روی موبایل، عمق بیشتری رو به مخاطب نشون بدید. با این تکنیک، مخاطب شما احساس راحتی بیشتری با ویدیوی شما میکنه و این حس رو دریافت میکنه که شما دارید همه جا رو به او نشون میدید و مخاطب میتونه کل محیط رو ببینه و درک کنه.

عجله نکنید!

برای ضبط یه محتوای ویدیویی خوب، زمان رو برای لحظاتی کنار بگذارید و تمام تمرکزتون روی این باشه که زاویه های مناسب و سوژه های خوب رو پیدا کنید و در نهایت باطمانینه زیاد، ازش فیلمبرداری کنید. با این روش خودتون هم از فیلمبرداری لذت میبرید! پس آرامش و صبر از اصولیه که شاید تو فیلمبرداری کمتر بهش توجه میشه. شما حفظش کنید!

از قابلیت اسلوموشن غافل نشید!

امروز به واسطه پیشرفت تکنولوژی و قابلیت های متنوع دوربین موبایل، آپشن فیلمبرداری اسلوموشن توی موبایل ها پیدا میشه. هر نوع محتوای ویدیویی ای که ضبط میکنید، قابلیت اینو داره که حالت فیلمبرداری آهسته یا همون اسلوموشن توش گنجونده بشه.  از طبیعت برای تصویربردای اسلوموشن استفاده کنید و به کلیپ هاتون ربط بدید. دیدن صحنه هایی از طبیعت، همیشه برای بیننده جذاب و آرامش بخشه. به خصوص اگه بتونید قابلیت فیلمبرداری آهسته رو به نحو احسن به کار ببرید.

از ترانزیشن دوربین استفاده کنید!

از موضوعی که فیلمبرداری میکنید، دوربین مویایل رو طوری حرکت بدید که توی صحنه بعدی دوباره همین کار رو تکرار کنید. درواقع یه حالت چرخشی به موبایل در حال فیلمبرداری بدید و برید روی صحنه ی بعدی  و در نهایت توی نرم افزار تدوین ویدیو مثل پریمیر ، این دو یا چند تصویر رو کنار هم قرار بدید و تصاویر فوق العاده ای خلق کنید

ترانزیشن بیشتر مربوط به تدوین ویدیو میشه اما باید بدونید که وجود هردو، یعنی هم حرکت دوربین و هم تدوین، جذابیت بصری فیلمتون رو شدیدا بالا میبره.

راه نرید!

سعی کنید که موقع ضبط ویدیو به هیچ عنوان راه نرید مگر اینکه استاپ لایزر داشته باشید یا اینکه اگر ویدیوی شما طوریه که باید محیط نشون داده بشه، میتونید بایستید و از پنینگ استفاده بکنید که هم تصویرتون لرزش نداشته باشه و هم اینکه اطرافتون رو خوب نشون داده باشید.

حرکات دوربین رو یاد بگیرید!

انواع مختلف حرکت دوربین رو بلد باشید که بدونید چه مواقعی و موقع ضبط چه محتوایی، از کدوم مدل حرکات دوربین استفاده کنید. حرکات دوربین مثل Panning, dolly in, dolly out, Tilt, Pedestal یا انواع زوم  که دونستن کاربرد هرکدوم خیلی به شما کمک میکنه برای ساخت یه محتوای ویدیویی حرفه ای.

همیشه دوتا شات فیلمبرداری کنید!

این نکته خیلی مهمه که شما وقتی کل فیلمبردایتون به پایان رسید، ویدیوتون رو چک کنید و مطمئن بشید که تصویرتون خوب بوده و باز دوباره یک بار دیگه فیلمبرداری بکنید. گاهی اوقات تصویر دوم به طرز عجیبی قشنگتر و بی ایراد تر درمیاد که وقتی بار دوم به هردو نگاه میکنید، شگفت زده میشید!

خلاقیت به خرج بدید

خلاق بودنتون رو با تکنیک های مختلفی توی فیلم نشون بدید؛ حتی با یک قطره آب! بعضی وقتا یه تکنیک خیلی کوچیک میتونه ویدیوی شما رو از یه فیلم معمولی تبدیل کنه به یه فیلم پر از احساس! رویایی، ترسناک، غم آلود یا رنگارنگ! پس، از چیزهای کوچیک اطرافتون غافل نباشید. کافیه ذهنتون بتونه کمی کنکاش کنه و از اطراف ایده بگیره.

از افکت صوتی غافل نشید!

یک ویدیوی بی صدا یا حتی ویدیویی با طول صدای یکنواخت، قطعا جذابیتی نداره. شما میتونید با دانلود و به کار گیری به جای این افکت ها، احساس بهتری به مخاطب القا کنید و باعث بشید که بیننده شما تصور کنه که توی اون محیط قرار داره. البته زیاده توی استفاده از افکت های صوتی هم حواس بیننده رو از اصل مطلب ویدیو پرت میکنه.

میتونید حتی به جای دانلود تمام این صداها، از محیط اطرافتون مثل صدای پرنده، صدای آب، صدای خنده و… هم استفاده بکنید و بعدا روی کلیپتون قرار بدید.

در آخر از اپلیکیشن های تدوین ویدیو استفاده کنید!

آخر کار فیلمبرداری، قطعا بلد بودن کار با یه نرم افزار تدوین ویدیو، شما رو چند پله از رقباتون جلوتر میبره. کامل و جامع ترین برنامه برای تدوینگری، پریمیر هستش که اگه چند چشمه از ابتدایی ترین قسمت اون رو هم بدونید، از هر برنامه تدوین دیگه ای بی نیاز میشید. در آخر باید به این نکته توجه داشته باشید که هرچقدر هم توی فیلمبرداری حرفه ای باشید و تصاویر خام بی نظیری هم ضبط کنید، اگه ویدیوی شما تدوین مناسبی نداشته باشه  احتمالا به چشم مخاطبتون جذاب نخواهد اومد. بنابراین با یه تدوین ساده میتونید بهترین محتوا رو برای کسب و کارتون خلق کنید.

ممنون از وقتی که برای خوندن این نکات گذاشتید. شما هم اگه ترفند یا نکته ای درمورد فیلمبرداری با موبایل میدونید که بهتون کمک کرده، توی قسمت نظرات این مطلب برای ما کامنت کنید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.