آموزش مبانی عکاسی
هنر عکاسی از دیرباز حافظ و ثبت کننده خاطرات ما بوده است. از زمانی که دوربین عکاسی به ساده ترین شکل آن اختراع شد انسان ها به فکر ثبت تصویری از خود در خاطرات خود و دیگران افتاده اند. آن چه در این آموزش مدنظر داریم، آشنایی با این هنر برای کسانی است که علاقه دارند در مراحل بعدی، عکاسی را به صورت حرفه ای دنبال کنند.
هیچ رازی وجود ندارد که بتواند شما را در مسیر عکاس شدن، از صفر به فردی حرفه ای تبدیل کند. با این وجود، ابزارها و دستورالعمل های زیادی وجود دارد که به شما کمک می کند تا ضمن پیشرفت مهارت و سبک خود، کیفیت کار خود را بهبود ببخشید. آماده شروع آموزش هستید؟ اجازه دهید راهنمای شما باشیم و آموزش خود را ابتدا با 6 نکته اساسی عکاسی برای مبتدیان شروع کنیم و بعد هم می توانید دروس آموزش عکاسی را به صورت رایگان دانلود کنید.
انسان ثبت لحظات و خاطره سازی را دوست دارد. لحظاتی ماندگار که بتواند برای انسان همیشگی باشد. این لحظات می تواند احساسی، فرهنگی، حرفه ای یا هر رویکرد دیگری را به همراه داشته باشد. از سوی دیگر شاید شما عکس های زیبا و جذابی در فضای مجازی دیده باشید و به این حرفه علاقه مند شده باشید، اما مسیر یادگیری آن را ندانید. در این مقاله قصد داریم تا همه چیز درباره عکاسی، تجهیزات و نرم افزارهای مورد نیاز این رشته را معرفی کنیم.
عکاسی چیست؟
عکاسی در لغت به معنای عکس گرفتن و عکس برداری است. در واقع عکاسی هنر ثبت لحظات است و از ترکیب دو لغت یونانی فتو از کلمه “Phos” به معنای نور و گرافی از لغت «Graphi» به معنای نگارش؛ یعنی نوشتن با نور.
عکاسی که بعنوان یک پدیدهٔ علمی متولد شد به شکل یک صنعت گسترش یافت و به عنوان هنر تثبیت شد.کشف عکاسی بدست یک نفر نبود و حاصل تلاش بسیاری از افراد میباشد و امروزه شاهد اثرات زیبایی در این حوزه باشید.
انواع عکاسی
1- عکاسی علمی: معمولا عکس برداری از طبیعت، زندگی جانوران و یا حتی مستندهای پزشکی همگی از دسته عکاسی های علمی به شمار میرود.
2- عکاسی صنعتی: عکاسی صنعتی در بازاریابی و تبلیغات نقش اساسی ایفا میکند و این گرایش عکاسی را به یکی از پرطرفدارترین ها تبدیل کرده است.
3- عکاسی هنری: عکاسی هنری، سرشار از احساس و عواطف انسانی است. در واقع هدف این نوع عکاسی نوازش روح مخاطب است و میتواند عکس های خانوادگی در آتلیه باشد و یا حتی عکس یک طبیعت بکر.
تاریخچه عکاسی
در تاریخ عکاسی این چنین آمده است که دانشمند فرانسوی به نام ژوزف نیسفور نیپس (joseph Nicephore Niepce) در سال ۱۸۲۲ میلادی موفق به ثبت اولین عکس تاریخ شد. او با قرار دادن یک صفحه فلزی قیر اندود در یک جعبه تاریک از جلوی پنجره تصویر پشت بام را ثبت کرد در آن زمان صفحه عکس به مدت ۸ ساعت تحت تابش نور آفتاب قرار داشت.
در سال ۱۸۴۰ میلادی یک انگلیسی به نام فاکس تالبوت با اختراع صفحات نگاتیو که میشد از روی آن بارها تصویر پوزیتیو چاپ کرد. گام بزرگی در پیشرفت عکاسی برداشت. این اختراع هنوز پایه و اساس فیلم های عکاسی جدید است.
انواع دوربین عکاسی
1- دوربین آنالوگ
در عکاسی آنالوگ، نوری که از دوربین عبور میکند بر سطح فیلم عکاسی مینشیند و پس از آن میبایست فیلم را از داخل دوربین درآورد و آن را در تاریکخانه ظهور کرد تا به شکل نگاتیو قابل رویت شود و سپس برای انتقال عکسها به کامپیوتر باید نگاتیوها اسکن شوند.
2- دوربین دیجیتال
دوربینهای دیجیتال به دو گروه حرفهای و آماتوری تقسیم میشوند. از لحاظ تفاوت در مشخصات فنی این دو گروه میتوان گفت دوربینهای حرفهای همچنان از سیستم دوربینهای حرفهای آنالوگ (slr) استفاده میکنند که شامل اجزای مکانیکی است. در حالی که دوربینهای آماتوری به صورت کامل دیجیتالی هستند. عمر مفید دوربینهای دیجیتالی اگر به شیوهای صحیح خریداری شده باشد بین ۳۶ تا ۴۸ ماه است.