Take a fresh look at your lifestyle.

اولین سیستم آموزشی آنلاین افغانستان به فعالیت آغاز کرد

سیستم آموزش آنلاین افغانستان

مسوولان در وزارت تحصیلات عالی می گویند که برای نخستین بار سیستم آموزشی آنلاین افغانستان ایجاد و به فعالیت آغاز کرده است.

فیصل امین، سخنگوی وزارت تحصیلات عالی امروز در یک نشست خبری در کابل گفت که این سیستم زیر نام «افغان اکس» با شعار «علم، توانایی است» به کار آغاز کرده است.

unnamed - اولین سیستم آموزشی آنلاین افغانستان به فعالیت آغاز کردآقای امین افزود که وزارت تحصیلات عالی با ایجاد این سیستم می خواهد در مجموع دستاوردهای علمی، فرهنگی و فکری افغانستان را به صورت آنلاین با کشورهای خارجی و دانشگاه‎های بیرونی در میان بگذارد.

به گفته او، این برنامه با کشورهای متعدد آغاز شده است و عملا در انترنت قابل دستررس است. این برنامه به این هدف راه‌اندازی شده تا به جهان نشان دهیم که در افغانستان کارهای علمی، فکری و فرهنگی صورت می‌گیرد.

سخنگوی وزارت تحصیلات عالی اضافه کرد که تاکنون در شش قدم این وزارت توانسته چهره‌های علمی افغانستان به جهان معرفی کند و این برنامه‌ها به زبان انگلیسی ارایه می‌شود.

وی در ادامه افزود: یکی از برنامه های ما معرفی مولاناجلال الدین بلخی است. کورس های آموزشی آنلاین برای شش هفته دیزاین شده است. بااین کار، در واقع هویت فرهنگی خود را بازتاب می دهیم. ما با معرفی کارکردهای مولانا بلخی می خواهیم به جهان نشان دهیم که در افغانستان همچون شخصیت هایی وجود داشته است.

به گفته او، همچنان 5 ستاره زبان ادبیات پشتو به جهانیان از این طریق انعکاس داده شده است. در مورد شاعران و نویسندگان ادبیات بزرگ افغانستان از طرف دانشگاه ها تحقیق و ترجمه و بازتاب یافته است.

وی تاکید کرد که از این طریق هنر میناتوری هرات افغانستان که بازتاب دهنده بخشی از هویت افغانستان است، به محصلان دانشگاه‌های خارجی به معرفی گرفته شده است.

سخنگوی تحصیلات در ادامه خاطر نشان کرد که بخشی از کارهای که صورت می گیرد این است که کورس های تدریسی در دانشگاه های افغانستان ثبت می شود و بعدا به صورت آنلاین در اختیار محصلان سراسر افغانستان قرار داده می شود.

سخنگوی وزارت تحصیلات عالی در زمینه اعزام محصلین به خارج از کشور گفت که در سال ۱۳۹۷ چهارصد وهشتاد وپنج تن در مقطع لیسانس، ۸۷۴ تن در مقطع ماستری و۱۹۲ تن در مقطع دکترا، به پوهنتون های ۴۱ کشور خارجی اعزام شده اند.

در همین حال، ۳۸۷۵ تن در مقطع لیسانس، ۲۰۵۶ تن در مقطع ماستری و۳۵۸ تن دیگر در مقطع دکترا در کشورهای خارجی مشغول تحصیل می باشند.

افزون بر این، ۴۳ برنامه ماستری و۳ برنامه دکترا در دانشگاه های دولتی و۳۲ برنامه ماستری در پوهنتون های خصوصی، ایجاد گردیده است. وزارت تحصیلات عالی برای ایجاد ۱۱ برنامه ماستری دیگر به کمک بانک جهانی تاسال ۱۴۰۲ در پوهنتون های دولتی تلاش می کند.

پوهندوی امین افزود که وزارت تحصیلات عالی تا اکنون برای ۱۶ نهاد تحصیلی خصوصی مشمول پوهنتون های سلام، کاروان، رنا، باختر، کاتب، آریا، بست، حکیم سنایی، غرجستان، ابن سینا، الفلاح، جامی، خاتم النبیین، دنیا، تابش و خراسان ۱۸۸۲۱ قطعه دیپلوم توزیع کرده است و توزیع دیپلوم برای سایر نهاد های خصوصی زیر کار قرار دارد.

براساس آمار وزارت تحصیلات عالی در حال حاضر بیشتر از ۳۵۰ هزار محصل با حضور ۲۷ درصدی بانوان، در پوهنتون های دولتی و خصوصی کشور مشغول ادامه تحصیل می باشند. این آمار در مقایسه با سال ۱۳۸۱ که شمار مجموعی محصلین در پوهنتون ها به ۲۲۶۸۳ نفر می رسید، افزایش چشمگیر را نشان می دهد.

گفتنی است که وزارت تحصیلات عالی با درنظر داشت پلان استراتیژیک ملی، فعالیت های متعدد را به هدف انکشاف و تقویت نظام تحصیلات عالی افغانستان با کیفیت عالی مطابق معیارهای بین المللی که به نیاز های توسعوی و رشد جامعه پاسخ دهد، انجام می دهد.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.