Take a fresh look at your lifestyle.

پورتفولیو چیست و چه کاربردی در عکاسی دارد؟

اگر به دنیای عکاسی علاقه‌مند باشید یا تازه وارد این عرصه شده‌اید، احتمالا تاکنون با واژه «پورتفولیو» مواجه شده‌اید. با این حال شاید بسیاری از افراد تعریف دقیق این اصطلاح و ضرورت بهره‌مندی از آن

اگر به دنیای عکاسی علاقه‌مند باشید یا تازه وارد این عرصه شده‌اید، احتمالا تاکنون با واژه «پورتفولیو» مواجه شده‌اید. با این حال شاید بسیاری از افراد تعریف دقیق این اصطلاح و ضرورت بهره‌مندی از آن را ندارند. در صورتی که می‌خواهید بدانید پورتفولیو در عکاسی چیست و چه کاربردهایی دارد؛ در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

پورتفولیو در عکاسی چیست؟

تعاریف متعددی برای پورتفولیو ارائه شده است. یکی از این معانی، اشاره دارد که پورتفولیو یک عکاس شامل مجموعه‌ای از آثار قبلی وی می‌شود که در قالب دیجیتال یا چاپ شده در دسترس قرار گرفته است و نمایان‌گر مسیر حرفه‌ای او در آینده خواهد بود.

به عبارتی دیگر، می‌توان گفت که پورتفولیو به عنوان ابزاری برای نمایش سابقه عکاس مورد استفاده قرار می‌گیرد که می‌تواند مهارت‌ها و حوزه‌های تخصصی او را برای مخاطب یا کارفرما برجسته کند. عکاسان حرفه‌ای معمولا ترجیح می‌دهند تا چندین پورتفولیو در اختیار داشته باشند که هر کدام از آن‌ها برای زمینه و قشر هدف متفاوتی در نظر گرفته شده است. یک پورتفولیو خوب می‌تواند ابزار قدرتمندی برای بازاریابی و کسب توجه محسوب شود.

پورتفولیو در عکاسی چه مزیت‌هایی دارد؟

حتی اگر به صورت تفریحی به عکاسی می‌پردازید و به دنبال کسب درآمد از این حرفه نیستید؛ بازهم بهتر است یک پورتفولیو برای خود ایجاد نمایید. داشتن یک پورتفولیو مناسب، مزایای زیادی به همراه دارد که در پایین به برخی از آن‌ها اشاره شده است.

  • پورتفولیو می‌تواند نوع نگاه و مهارت شما را نشان دهد.
  • مخاطب هنگام بازدید از پورتفولیو قادر خواهد بود تا نگاه کلی به سوابق و کارهای گذشته شما داشته باشد.
  • پورتفولیو می‌تواند مجموعه‌ای از بهترین آثاری باشد که تاکنون به ثبت رسانده‌اید.
  • نمایش پورتفولیو امکان ایجاد ارتباط میان عکاس وبازار هدف وی را ممکن می‌سازد.

محتوای پورتفولیو در عکاسی چیست؟

برخی از کارشناسان معتقد هستند که پورتفولیو یک عکاس باید در برگیرنده بهترین آثار وی باشد و نهایت مهارت و هنر او را نمایش دهد. در سوی دیگر برخی دیگر اعتقاد دارند که پورتفولیو مقوله‌ای پویا است که باید با توجه به مخاطب هدف، به شکل سفارشی ساخته شود. همچنین باید در نظر داشته باشید که برخی از انواع پورتفولیو (مثل نوع چاپی) امکان به روزرسانی ندارند؛ درحالی که آپدیت کردن یک وب سایت، به سادگی و تنها طی چند کلیک امکان‌پذیر است. پس اگر می‌خواهید یک پورتفولیو منعطف داشته باشید، بهتر است به سراغ گزینه‌های دیجیتال بروید.

داشتن یک مضمون (Theme) مشخص از دیگر نکات مهمی است که هنگام ساخت پورتفولیو باید رعایت شود. مجموعه عکس‌هایی که در کنار هم قرار می‌گیرند، باید از جنبه‌های مختلف نزدیک به یک دیگر باشند. اگر در چندین زمینه متفاوت به عکاسی می‌پردازید، بهتر است تصاویر مربوط به هرکدام را در بخش مجزایی از پورتفولیوی خود قرار دهید.

تعداد تصاویر قرار گرفته در پورتفولیو مسئله مهم دیگری است که حتما باید به آن توجه شود. یک پورتفولیو تاثیرگذار بین ۸ الی ۱۲ عکس را در خود جای می‌دهد و مقادیر بیشتر از آن معمولا برای استفاده‌های تجاری کاربردی ندارد؛ زیرا حوصله مخاطب را سر می‌برد. عکس‌های برگزیده باید از تنوع مطلوبی هم برخوردار باشند و در صورت تکراری بودن سوژه‌ها در تصاویر، حس آماتور بودن به مخاطب منتقل خواهد شد.

انواع پورتفولیو و تفاوت‌های آن‌ها

پورتفولیو انواع مختلفی دارد که پیش از ساخت آن، باید مد نظر گرفته شود. هر نوع پورتفولیو دارای کاربرد مختص به خود است و معمولا هر عکاس باید چند نوع مختلف را برای شرایط گوناگون ارائه کند. اما انواع پورتفولیو در عکاسی چیست؟ در ادامه به معرفی چندین مدل پورتفولیو و موارد استفاده از آن‌ها خواهیم پرداخت.

۱. پورتفولیو آنلاین (تحت وب)

پورتفولیو آنلاین یا تحت وب، به مجموعه‌ای از آثار عکاس در قالب یک وب سایت گفته می‌شود. از مزایای اصلی این نوع پورتفولیو می‌توان به دسترسی دائمی در کنار امکان به اشتراک‌گذاری آسان از طریق لینک اشاره نمود. همچنین امروزه داشتن یک وب سایت، به یک ضرورت برای عکاسان حرفه‌ای تبدیل شده است. هنگام طراحی و ساخت وب سایت، بهتر است از قالب‌هایی ساده استفاده نمایید، تا تمرکز مخاطب بیشتر روی عکس‌های شما قرار بگیرد.

۲. پورتفولیو PDF

روش دیگر برای ساخت پورتفولیو، قرار دادن گروهی از تصاویر در قالب یک فایل با فرمت PDF است. مزیت اصلی این نوع پورتفولیو، امکان ارسال آسان آن به مخاطب از طریق روش‌های مختلف است. همچنین می‌توان امکان دانلود فایل PDF را در داخل وب سایت یا صفحات شبکه‌های اجتماعی فراهم نمود. ایمیل، یکی دیگر از شیوه‌های اصلی رد و بدل کردن فایل پورتفولیو است که می‌تواند زمینه ارتباط بیشتر با مخاطب یا کارفرما را هم فراهم سازد.

۳. پورتفولیو تبلتی

قرار دادن مجموعه‌ای از آثار روی یک تبلت، می‌تواند شیوه جایگزین دیگری برای نمایش آن‌ها به مخاطب باشد. در این روش دیگر نیازی به اتصال اینترنت وجود ندارد و تنها با همراه داشتن تبلت، می‌توانید عکس‌های دلخواه خود را در معرض دید قرار دهید. اپلیکیشن‌های پورتفولیو متعددی نیز به همین منظور توسعه و انتشار یافته‌اند که امکانات و قابلیت‌های مناسبی را در اختیار عکاسان قرار می‌دهند. با نمایش تصاویر خود در تبلت، فرصت ارائه توضیحات بیشتر را هم به مخاطب خواهید داشت.

۴. پورتفولیو چاپی

روش کلاسیک ایجاد پورتفولیو، ارائه عکس‌ها به صورت چاپی است که از سال‌های دور تاکنون رواج داشته است. این شیوه همچنان می‌تواند تاثیر بسیار زیادی روی مخاطب بگذارد؛ مخصوصا اگر تصاویر با دقت چاپ بالا روی کاغذ باکیفیت قرار گرفته باشند. نوع جلد و بسته‌بندی در کنار نحوه ارائه آن هم از اهمیت بسیاری برخوردار است. در سوی دیگر، ساخت چنین پورتفولیوهایی، زحمت بیشتری دارد و ممکن است هزینه تمام شده آن هم بالا به نظر برسد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.