چگونه منابع مناسب برای تولید محتوا را پیدا کنیم؟
این روزها تقریبا همه افراد و کسب و کارهای مختلف با اهمیت و جایگاه محتوا آشنا هستند و به دنبال تولید محتوا برای معرفی برند خود هستند. قدم اول برای پا گذاشتن به دنیای محتوا، ایجاد یک نقشه راه یا همان استراتژی محتوای مناسب است. بعد از این مرحله باید دست به کار شوید! ویدیوهای جذاب تولید کنید، پستهای چشم نوازی را برای شبکههای اجتماعی مختلف آماده کنید و محتوای ارزشمندی که تولید کردید را از راههای مختلف به دست مخاطبین خود برسانید.
اما همیشه یکی از چالشهایی که تولید کنندگان محتوا با آن رو به رو هستند، منابع کامل برای الهام گرفتن و ایجاد محتوای با کیفیت است. البته با رشد لحظهای دنیای دیجیتال این چالش هم به سادگی قابل حل شده.
در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا درباره منابع مختلف تولید محتوا و راههای پیدا کردن آنها بیشتر صحبت کنیم.
تولید محتوا چیست و چه کاربردی دارد؟
تولید محتوا یعنی هر پیامی که انسان بتواند آن را درک کند و برای انتقال اطلاعات، آموزش، تجربه و … در بسترهای مختلفی قابل انتشار باشد. تولید محتوا به هر نحوی که باشد باعث ارتباط بین شما و مخاطبانتان می شود و معمولا برای دستیابی به اهدافی مثل کسب درآمد (به صورت مستقیم یا غیرمستقیم)، افزایش فروش و … است.
به زبان سادهتر محتوا همان چیزی است که هر روز با آن سر و کار داریم. محتوا پستهای اینستاگرامی است که ما را میخنداند یا به فکر فرو میبرد، همین مقالهای است که در حال خواندن آن هستید!، پادکستی است که موقع برگشت از دانشگاه در ماشین گوش میدهیم یا هر چیز مشابه دیگری که میبینیم، میشنویم یا میخوانیم.
انواع مختلف محتوا را بشناسید
همانطور که نوشته یا نامه قالبهای مختلفی دارند، محتوا نیز فرمت و قالبهای گوناگونی دارد. در ادامه با انواع محتوا بیشتر آشنا میشویم:
محتوای متنی
به گزارش webbiquity پنجاه و هشت درصد از بازاریابهای دیجیتال معتقدند که مهمترین نوع محتوا، محتوای متنی است. به همین دلیل اکثر مقالات پژوهشی در قالب متن نوشته و منتشر میشوند. تولید محتوای بلاگ بیشتر از این نوع است. برای مثال در بین مجموعههایی که هم کتاب و هم فیلم آنها موجود است، نسخه کتابشان بیشتر جنبه یادگیری و نسخه فیلم بیشتر جنبه سرگرمی را دارد. شاید بتوان این طور گفت که نوشته حس اعتماد و اطمینان را در ما به وجود میآورد.
محتوای صوتی
محتوای صوتی شامل پادکستها، کتابهای صوتی و… میشود که این روزها با افزایش استقبال از طرف مخاطبها رو به رو هستند. این نوع محتوا به دلیل دسترسی آسان مورد توجه زیادی قرار گرفته، برای مثال اگر وقت کمی برای کتاب خواندن داشته باشید یا حتی وقتی نداشته باشید، میتوانید هنگام رفتن به دانشگاه یا سرکار خود به پادکست گوش کنید.
محتوای ویدیویی
امروزه با توجه به این مسئله که مردم کمتر تمایل به خواندن کلمات دارند، مدیران بازاریابی محتوا بهخوبی میدانند که با توجه به چارچوبهای مشخصشده ، بهترین موضوع برای تولید محتواهای ویدئویی، تهیه فیلمهای آموزشی، مصاحبهها و ویدیوهای تبلیغاتی است. بنابراین این نوع محتوا بسیار محبوبتر از گذشته شده و هر روز پرطرفدارتر میشود.
محتوای تصویری
محتوا تصویری امروزه یکی از پرطرفدارترین محتواهای بازاریابی دیجیتال است. وجود شبکههای اجتماعی مختلف مثل اینستاگرام، توییتر، لینکدین، پینترنست، و … باعث شده تا صاحبان کسب و کار و بازاریابان دیجیتال استفاده زیادی از این نوع محتوا برای رسیدن به اهداف خود داشته باشند.
چگونه محتوای با ارزش تولید کنیم؟
محتوا زمانی ارزشمند است که اطلاعات مفیدی را در اختیار مخاطب قرار دهد و نیاز او را به خوبی برطرف کند. همانطور که یک شعر زمانی ارزشمند است که علاوه انتقال درست پیام خود، از قافیه های هماهنگ و وزن خوبی برخوردار باشد، محتوای خوب هم علاوه بر رساندن اطلاعات، باید فرم و شکل مطلوبی داشته باشد.
تولید محتوا هم مثل خیلی از فعالیتهای دیگر برای پیشرفت نیاز به تمرین دارد تا هم از نظر اطلاعات و هم از نظر زیبایی مخاطب را جذب کند.
در ادامه همراه ما بمانید تا نکاتی که به تولید محتوای باارزش کمک میکند را بیشتر بررسی کنیم.
هدفتان از تولید محتوا را مشخص کنید
هدف شما از تولید محتوا چیست؟ محتوا زمانی بسیار موفق است که شما آن را برای رسیدن به یک هدف خاص طراحی کنید و از تمام منابع برای رسیدن به هدف خود که همان رضایت مخاطب است، استفاده کنید.
مخاطب هدف خود را پیدا کنید
مخاطب شما چه کسانی هستند؟ و به چه محتوایی بیشتر علاقه دارند؟ بسیاری از مواقع، کسبوکارها و برندها بدون شناخت نیاز مخاطبشان، محتوایی را تولید میکنند. در صورتی که شما باید نیازها، دغدغهها و سوالات مخاطبان خود را بشناسید سپس برای رفع یا پاسخ به آنها شروع به تولید محتوا کنید.
بستر مناسب برای انتشار محتوا را پیدا کنید
مخاطب شما کجا به دنبال رفع نیاز خود میگردد؟ در گوگل درباره نیاز خود جستجو میکند یا بیشتر در شبکههای اجتماعی حضور دارد؟ اگر در شبکههای اجتماعی حضور دارد، در کدام بستر فعالتر است؟ لحن و جنس محتوا برای هر بستری متفاوت است. شناخت مخاطب هدف به شما کمک میکند تا فرم ایدهآل محتوا را پیدا کنید.
به دنبال تولید محتوای کامل و غنی باشید
همیشه از خودتان سوال کنید که محتوایی که تولید شده شامل چه اطلاعاتی است؟ محتوا باید از نظر اطلاعات آنقدر کامل و جامع باشد تا تمام نیازهای مخاطب را برطرف کرده و جواب سوالهای او را بدهد. زمانی محتوای تولید شدهتان از کیفیت خوبی برخوردار است که مخاطب با مراجعه به آن دیگر نیازی به اطلاعات محتواهای دیگر نداشته باشد و پاسخ سوالات خود را پیدا کرده باشد.
بهترین راه برای برقراری ارتباط با مخاطب خود پیدا کنید
پس از بستر مناسب برای ارتباط با مخاطب، نوبت به انتخاب نوع محتوا میرسد. ویدئو، متن یا پادکست؟ چگونه میتوانید به بهترین نحو با مخاطب خود ارتباط برقرار کنید؟
۳ نکته کلیدی برای تولید محتوای جذاب برای مخاطبان
علاوه بر نکات کلی که درباره تولید محتوای باارزش گفته شد، اضافه کردن چند ویژگی کلیدی به محتوا باعث جذاب شدن بیش از پیش آن برای مخاطبان میشود. در ادامه به بررسی این نکات میپردازیم:
تاثیر گذاری جمله اول را دست کم نگیرید
هر چه مخاطب بیشتر میخواند، تمایل او برای خواندن ادامه مطلب کمتر میشود و دوست دارد که به انتهای مطلب برسد و مطالعه را تمام کند.
اما مخاطبی که جذب مطلب شده باشد، به راحتی آن را رها نمیکند و تا انتها پیش میرود. جمله اول همان نیرویی است که خواننده را تا آخر محتوا پیش میبرد، پس هرچه قویتر باشد، اثرگذاری بیشتری خواهد داشت. جمله اول در هر نوع محتوایی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. چه محتوا متنی باشد، چه ویدیو یا پادکست.
ویژگیهای انتخاب ماهرانه برای جمله ابتدایی
لزومی ندارد که جمله اولیه شما دقیقاً با عنوان و یا موضوع مطلبی که میخواهید در ادامه به آن بپردازید در ارتباط باشد. بیشتر از هر چیز باید هدفتان جلب توجه و انگیزه مخاطب به خواندن محتوا باشد. سه ویژگی زیر، ویژگیهایی است که استفاده از آنها در جملات ابتدایی مؤثر است.
مختصر نویسی
اگر به نویسندههای حرفهای نگاهی بیندازید، خواهید دید که جملات ابتدایی را معمولاً کوتاه انتخاب میکنند. حتی گاهی از عبارتهای کوتاه به جای جمله استفاده میکنند و یا با استفاده از یک جمله تکمیلنشده، خواننده را به خواندن جملات بعدی دعوت میکنند.
به کار بردن جملات اسرارآمیز یا سؤالبرانگیز
اگر جملات ابتدایی شما دربرگیرنده سؤال باشد و یا به نحوی مخاطب را کنجکاو کند، طبیعی است که درصد بیشتری از افراد را برای دنبال کردن محتوای خود ترغیب میکنید.
استفاده از ابزار گفتوگو
شروع متن به صورت گفتوگوی مستقیم با خواننده میتواند به گیرایی محتوای شما اضافه کند. حس ارتباط و صمیمیت را منتقل کند و یا خواننده را در فضای احساسی جدیدی وارد کند.
با برانگیختن حس کنجاوی، مخاطب را به مطالعه تا انتها دعوت کنید
همانطور که گفته شد با ایجاد سؤال برای مخاطب و برانگیختن حس کنجکاوی او میتوانید او را تا انتهای متن مشتاق نگه دارید. اگر چاشنی کنجکاوی را به محتوای خود اضافه نکنید، خواننده کمی بعد از شروع متن، هیجان خود را از دست میدهد و خواندن محتوا را رها میکند.
کاربرد این تئوری به این صورت است که در انتهای هر تعداد از پاراگرافهای متن، یک جمله کوتاه قرار دهید. آن جمله باید حاوی دلیلی برای خواندن پاراگراف بعد باشد. این جملات کوتاه میتوانند مشابه جملات زیر باشد:
- جالب اینجاست
- بالاخره به قسمت هیجانانگیز ماجرا رسیدیم
- اما نکته این است که
این یک تکنیک خوب برای همراه نگه داشتن خواننده است که میتوانید از آن استفاده کنید.
در تولید محتوا یک سیر منطقی را پیش بگیرید
خود را جای خواننده بگذارید و ببینید با مطالعه این محتوا چه سؤالهایی ممکن است برایتان پیش بیاید؟ سعی کنید جواب این سؤالها را هم به متن خود اضافه کنید. مخصوصاً برای معرفی محصولات و خدمات، این نکته بسیار تعیینکننده است.
در نهایت باید بتوانید سؤالات احتمالی را پیشبینی کرده یا اطلاعاتی از مشتری در این رابطه تهیه کنید و جوابهای حسابشده و دقیق و کامل را در محتوای خود بگنجانید. به یاد داشته باشید که محتوایی جذاب است که همیشه یک قدم از ذهن خواننده جلوتر باشد و تمام سوالات و نیازهای او را جوابگو باشد.