پایان حکومت مستقل واتساپ و اینستاگرام
فیسبوک تأیید کرد دوران مستقل واتساپ و اینستاگرام بهپایان رسیده است و تلاش میکند مالکیت خود را در هر دو اپلیکیشن روشنتر کند.
فیسبوک، اینستاگرام را در سال ۲۰۱۲ و واتساپ را در سال ۲۰۱۴ خرید؛ اما تابهامروز، بسیاری از کاربران این اپلیکیشنها احساس نمیکنند که بخشی از امپراتوری مارک زاکربرگ هستند. فیسبوک زمان زیادی به واتساپ و اینستاگرام اجازه داد تا بهعنوان برندهای مستقل فعالیت کنند. ناگفته نماند پستهای بسیار زیادی با محتوای «از مارک زاکربرگ و فیسبوک متنفرم، به اینستاگرام میرم» در رسانههای اجتماعی منتشر شده است.
رسهای ایمیل مجزای خود را داشتند. فیسبوک حتی به کارمندان واتساپ اجازه میداد لوازم اداری و رفاهی بهتر و مجهزتری دراختیار داشته باشند.
فیسبوک سرانجام تأیید کرد دوران مستقل بودن این شبکههای اجتماعی بهپایان رسیده است؛ بهطوریکه به کارمندان اطلاع داده شده است که مالکیت فیسبوک در هر دو اپلیکیشن شفافتر خواهد شد. بهگفتهی اینستاگرام، Instagram from Facebook در پایین صفحههای ورود و تنظیمات دردسترس خواهد بود.
برتی تامسون، سخنگوی فیسبوک گفت:
قصد داریم دربارهی محصولات و خدماتی شفافتر باشیم که بخشی از فیسبوک هستند.
اگرچه منبع خبری The Information این تغییرات را زودتر گزارش کرده بود، زمان انتشار این خبر، مشخص شد اخبار بسیاری که اخیرا دربارهی فیسبوک دراینباره منتشر شده است، همگی قطعی و منطقی بهنظر میرسند. زاکربرگ از سال گذشته، قصد داشت اقداماتی برای استقلال کمتر واتساپ و اینستاگرام از فیسبوک انجام دهد. برای نمونه، او بنیانگذاران هر دو شرکت را برکنار کرد و مدیران فیسبوک را برای مدیریت شرکتها انتخاب کرد. همچنین، در اوایل سال جاری گفته بود زیرساختهای پیامرسانی واتساپ و اینستاگرام و مسنجر فیسبوک را متحد و رمزنگاری نقطهبهنقطه را در هر سهی آنها اجرا میکند. در این زمینه، برداشتن قدمهایی منطقی است که بهروشنی مشخص کند اینستاگرام و واتساپ بخشی از فیسبوک هستند.
شایان ذکر است به همان اندازه که کارمندان و کاربران واتساپ و اینستاگرام ممکن است چنین تغییراتی را دوست نداشته باشند، زاکربرگ قدرتمندتر میشود؛ بهطوریکه با ادغام این سه اپلیکیشن پرطرفدار، این احساس بهوجود میآید که هرآنچه جهان از او میخواهد، میتواند انجام دهد. از سه سال پیش تاکنون، منتقدان زاکربرگ را بهدلیل نداشتن كنترل عملیاتی بهتر بر فیسبوک به باد انتقاد گرفتهاند. هماکنون، او ادعا میکند در حال کنترل بهتر این امپراتوری است.
آنچه باعث میشود چنین حرکتی غیرمنطقی و نادرست بهنظر برسد، این است که هفتهی گذشته فیسبوک تأیید کرد وزارت دادگستری و کمیسیون تجارت فدرال در حال تحقیق دربارهی این شرکت برای نقض احتمالی ضدتراست هستند. ازجمله مواردی که آژانسها بهدنبال یافتن آن هستند، این است که آیا خرید واتساپ و اینستاگرام بهوسیلهی فیسبوک ضد رقابتی بوده است یا خیر؛ زیرا این کار باعث ازبینرفتن رقبای بالقوه آنها میشود. باوجوداین، نادیدهگرفتن چنین حقیقتی اجتنابناپذیر است که فیسبوک کار چندان آسانی پیشرو ندارد؛ چراکه ادغام این سه برند مستقل و نامآشنا و متقاعد کردن وکلای دولت کار آسانی نیست.
بیست سال پیش، مایکروسافت سعی کرد استدلالی مشابه دربارهی سیستمعامل ویندوز و مرورگر اینترنت اکسپلورر خود ارائه دهد. دولت گفت مایکروسافت بهطور غیرقانونی سعی میکند برای خردکردن رقیب مرورگر محبوب و مشهور نتاسکیپ، اینترنت اکسپلورر را در ویندوز ادغام کند. سرانجام، مایکروسافت در تجدیدنظر برنده شد؛ اما این، مبارزهی چهارسالهی وحشتناکی بود که از شکوفایی و نوآوری مایکروسافت برای یک دههی آینده جلوگیری کرد.
موضاعات مرتبط:
- دیکشینری 30 زبانه اندروید
- فیس اپ چیست و چه کاری انجام می دهد؟
- تعبیه دکمه دستیار صوتی گوگل روی گوشیهای هوشمند سال ۲۰۱۹
- قانون جدید اتحادیه اروپا درباره فیس بوک